Sistem Pengurusan Sekolah Bersepadu

PENGURUSAN KELAS PERTAMA - SISTEM PENGURUSAN SEKOLAH 

ASIS - Sistem Pengurusan Sekolah secara Online. Terbukti dengan lebih 500 sekolah seluruh Malaysia. Tanpa mengira institusi besar atau kecil, ASIS MAMPU digunapakai oleh semua institusi pendidikan merangkumi Pra-Sekolah, Sekolah Rendah, Sekolah Menengah, Sekolah Antarabangsa dan Mahaad-Maahad Tahfiz seluruh Malaysia.

AWFATECH telah membangun ASIS semenjak tahun 2007 dan dijanakan dengan teknologi terkini "Pengkomputeran Awan", bagi memastikan tiada masalah kesesakan rangkaian, tiada serangan virus, keselamatan data dan backup yang berterusan di dalam dan luar negara. Kami akan menguruskan kesemua "Complexity Server" dan "Programming" dan Anda hanya memerlukan talian internet/broadband bagi menguruskan sekolah anda dimana saja berada.

 

 

apple icons-02

Sistem Sekolah Bersepadu

ASIS merupakan sistem bersepadu, bermula dari pendaftaran sehingga pelajar tamat sekolah. Ianya merangkumi modul Pendaftaran, Peperiksaan, Yuran, Disiplin, Ko-Kurikulum, Headcount, Kedatangan, Hafazan, Tugasan, Maklumat Pelajar dan Penjaga, Asrama, Rancangan Mengajar dan pelbagai modul sokongan. Semua maklumat dan data dapat dicapai dengan cepat dengan satu akses capaian. ASIS membantu MERINGANKAN TUGAS GURU dengan pelbagai automasi laporan dan mengurang/menghapuskan kerja-kerja pengkeranian.

 

PANTAUAN DAN PENGURUSAN MAYA

ASIS membolehkan semua urusan dan tugasan dibuat secara Online takpa mengira tempat dan masa. Ianya boleh dicapai oleh pelbagai peranti seperti komputer, tablet, mahupun telefon pintar. ASIS memberi kemudahan penjimatan masa dan kos dimana semua urusan dilaksanakan terus secara online. ASIS menyediakan pelbagai laporan dalam bentuk Grafikal dan Statistik secara "realtime" untuk kegunaan pelbagai pihak.  Automasi laporan ini menjimatkan masa dan tenaga guru-guru, dan memboleh penilaian, keputusan dan tindakan dibuat dengan cepat.

 

dimana

 

sending message

Automasi SMS, EMAIL dan Surat

ASIS diintegrasikan dengan kemudahan SMS dan EMAIL bagi membolehkan maklumat dan peringatan penting terus dihantar kepada penerima yang dikehendaki. Maklumat seperti TUNGGAKAN YURAN, MASALAH DISIPLIN, PEMBATALAN KELAS dan lain-lain berita penting dapat terus dihantar secara pukal kepada penerima tertentu dengan menggunakan SMS dan EMAIL. Anda tidak perlu menaip atau membuat surat satu per satu. Dengan sistem SMS/EMAIL maklumat akan terus sampai kepada penerima.

MODUL BERSEPADU ASIS

PENGURUSAN PENDAFTARAN
Kemudahan Pendaftaran secara online kepada pemohon. Sistem pengiraan markah ujian temuduga. Kemudahan penghasilan surat-surat tawaran. Notifikasi melalui SMS dan Email. Semakan status permohonan secara online.

PENGURUSAN YURAN
Sistem lengkap pengurusan yuran. Penghasilan Inbois, Resit, Laporan Kutipan, Laporan Jualan, Laporan Tunggakan. Penghasilan Peringatan secara SMS, Email dan Surat secara automatic kepada panjaga.

PENGURUSAN PEPERIKSAAN
Sistem pengrekodan markah perperiksaan. Penghasilan Slip Peperiksaan, Pelbagai Laporan dan Analisa mengikut kelas, tahun, mata pelajaran dan pelajar. Simpanan rekod lebih 10 tahun.

Pengurusan Headcount
Sistem pemprosesan Headcount memboleh penjanaan sasaran dan analisa secara automotik. Perbandingan pencapaian sebenar dan sasaran menunjukan keberkenaan pengajian dan pembelajaran.

PENGURUSAN KO-KURIKULUM
Pengurusan aktiviti ko-kurikulum pelajar merangkumi Persatuan, Kelab, Sukan dan aktiviti. Sistem Online SEGAK dan BMI. Penghasilan slip secara automatik.

PENGURUSAN KEHADIRAN
Sistem perekodan kedatangan pelajar. Secara manual online ataupun autamatik menggunakan Biomatrik cap jari atau RFID Kad. Laporan dan analisa kedatangan.

DISIPLIN MERIT DEMERIT
Sistem pengrekodan Disiplin Pelajar berkonsepkan merit dan demerit. Notifikasi terus kepada penjaga.

TUGASAN DAN KERJA RUMAH
Pengrekodan kerja rumah dan tugasan. Notifikasi email kepada penjaga.

PENGURUSAN QURANIC
Sistem perekodan hafazan dan tilawah Al-Quran. Rekod hafazan 30 juzuk dan atau surah pilihan.

IBU BAPA “ONLINE”
Capaian khas untun ibubapa membuat pemantauan prestasi anak, kokurikulum, disiplin, tugasan kerja rumah, quranic dan status bayaran yuran,

Rancangan Pengajaran Harian
Sistem pengrekodan RPH secara online membolehkan rekod dicapai dan dikemas kini dengan mudah dan cepat.

Integrasi SMS dan Email
Sistem dilengkapi dengan integrasi terus SMS dan Email membolehkan maklumat terus disampaikan kepada ibubapa, penjaga dan guru-guru.

Harga & Pakej

Email: info@awfatech.com Tollfree: 1300 22 8055

Aktiviti dan Program

 • Latihan pengendalian Sistem ASIS bersama Maahad Al Abbasiah Sungkai, Perak

  Read more

 • Perbincangan bersama ahli jawatankuasa Sekolah Sri Bestari

  Read more

 • ITEX'14 Conference

  Read more

 • Latihan pengendalian Sistem ASIS bersama Sekolah Islam Integrasi Tahfiz As Syakirin

  Read more

 • Latihan pengendalian Sistem ASIS bersama Pondok Moden Al Abaqirah

  Read more

 • Latihan pengendalian Sistem EBOSS bersama Sekolah Sri Utama

  Read more

 • Tandatangan kontrak kerjasama bersama Sekolah Sri Bestari

  Read more

 • Latihan pengendalian Sistem ASIS bersama Sekolah Sri Bestari

  Read more

 • Latihan pengendalian Sistem ASIS bersama Sekolah Sri Bestari

  Read more

 • Seminar Kepentingan ICT dalam Memperkasakan Pendidikan Islam di Hotel Grand Bluewave dengan kerjasama Maahad Tahfiz Al-Quran Wal-Qiraat ADDIN

  Read more

 • Seminar Kepentingan ICT dalam Memperkasakan Pendidikan Islam di Pejabat Pendidikan Agama Daerah Batu Pahat, Johor

  Read more

 • Seminar Kepentingan ICT dalam Memperkasakan Pendidikan Islam dan Perasmian ASIS di Sekolah Rendah Agama Islam Seksyen 19 Shah Alam

  Read more